4 maatjesharingen (2 pakjes a ca. 14; 0 g) 2 small gekookte bietjes 4 eetlepel(s) zilveruitjes en 1 eetlepel vocht u; it potje 1/2 zakje verse dille (a 15 g) 1 zout 1 peper 6 sneetjes pane dolce vita (brood) 1 eetlepel(s) zachte roomboter 1 eetlepel(s) grove mosterd 4 bergjes veldsla (zakje à 75 g) Haring in blokjes snijden. Bietjes schillen en in kleine blokjes snijden. Zilveruitjes klein snijden. In kom haring, zilveruitjes met vocht en bietjes door elkaar scheppen. Dille erboven in stukjes knippen. Haringtartaar op smaak brengen met (weinig) zout en peper. 4 timbaaltjes of kopjes à inhoud 1½ dl bekleden met plasticfolie. Haringtartaar erin scheppen en andrukken, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Brood in broodrooster lichtbruin roosteren en diagonaal doorsnijden. In kommetje boter en mosterd door elkaar roeren. Brood besmeren met mosterdboter. Borden op timbaaltjes leggen, samen keren en haringtartaar uit vormpjes laten glijden. Plasticfolie verwijderen. Sneetjes brood ernaast leggen. Garneren met veldsla. bron : Allerhande augustus 2001 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3