Kabeljauw met gember-wijnsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 prei 4 gemberbolletjes 2 eetlepel(s) boter of margarine 200 ml droge rode wijn 1 eetlepel(s) grove mosterd 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200; g) 2 theelepel(s) viskruiden (ah) 1 zout 1 peper Prei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle lange reepjes snijden. Gemberbolletjes in plakjes snijden, plakjes halveren. In pan boter verhitten. Prei op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Prei op bord scheppen. Gemberplakjes aan bakvet toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Wijn en mosterd aan gember toevoegen. saus op hoog vuur ca. 3 minuten tot helft laten inkoken. Kabeljauwfilets bestrooien met kruiden. In saus leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes stoven. Twee borden voorwarmen. Vis heel voorzichtig keren, preireepjes erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes stoven. Vis op borden scheppen. saus op smaak brengen met zout en peper en rond vis op borden scheppen. Serveren met aardappelpuree en peultjes. bron : Allerhande 1 februari 1996 :Stichworte : Visgerechte :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0



2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712461,Kalorio

Kabeljauw met gember-wijnsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept