Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 wortelen 1 venkel 1 verse tuinkruiden (bieslook, drago; n, kervel) 1 olijfolie 1 kabeljauwfilet van l kg 2 small uien 200 gm gepelde noordzeegarnalen 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 1 1/2 kg aardappelen (bintje) 125 gm boter 250 ml melk 1 eetlepel(s) bloem 1 potje gehakte kervel (diepvries) 1 sjalot 250 ml room
Voorbereiding
: Maak de wortelen en de venkel schoon, was ze en snij ze in plakjes. Hak de tuinkruiden fijn. Smeer een vel aluminiumfolie in met een scheutje olie en leg de visfilet erop. Voeg 2/3 van de groenten en de kruiden toe. Hak de uien fijn en strooi ze met de garnalen over de vis. Kruid met peper en zout en giet er nog een scheutje olie op. Sluit de folie af en stoof de vis 40 min. in een op 120°C voorverwarmde oven. Kook ondertussen de geschilde aardappelen gaar met een beetje zout, giet ze af en stamp ze fijn met 75 g boter en verwarmde melk. Houd de puree warm, terwijl u de saus klaarmaakt. Laat de rest van de boter smelten in een pannetje. Roer de bloem, de kervel en de gehakte sjalot erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er de room door. Laat de saus nog 10 min. zachtjes pruttelen onder af en toe roeren. Verdeel de visfilet en de groenten over verwarmde borden en serveer met aardappelpuree en kervelsaus. TIP Andere smaakmakers of combinaties voor aardappelpuree zijn bijvoorbeeld: gefruite uien, gekookte wortelen met wat bouillon, gekookte doperwten, allerlei tuinkruiden als peterselie, bieslook, tomaten met basilicum. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2



3.0



3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712462,Kalorio

Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept