3 wortelen 1 venkel 1 verse tuinkruiden (bieslook, drago; n, kervel) 1 olijfolie 1 kabeljauwfilet van l kg 2 small uien 200 gm gepelde noordzeegarnalen 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 1 1/2 kg aardappelen (bintje) 125 gm boter 250 ml melk 1 eetlepel(s) bloem 1 potje gehakte kervel (diepvries) 1 sjalot 250 ml roomVoorbereiding : Maak de wortelen en de venkel schoon, was ze en snij ze in plakjes. Hak de tuinkruiden fijn. Smeer een vel aluminiumfolie in met een scheutje olie en leg de visfilet erop. Voeg 2/3 van de groenten en de kruiden toe. Hak de uien fijn en strooi ze met de garnalen over de vis. Kruid met peper en zout en giet er nog een scheutje olie op. Sluit de folie af en stoof de vis 40 min. in een op 120°C voorverwarmde oven. Kook ondertussen de geschilde aardappelen gaar met een beetje zout, giet ze af en stamp ze fijn met 75 g boter en verwarmde melk. Houd de puree warm, terwijl u de saus klaarmaakt. Laat de rest van de boter smelten in een pannetje. Roer de bloem, de kervel en de gehakte sjalot erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er de room door. Laat de saus nog 10 min. zachtjes pruttelen onder af en toe roeren. Verdeel de visfilet en de groenten over verwarmde borden en serveer met aardappelpuree en kervelsaus. TIP Andere smaakmakers of combinaties voor aardappelpuree zijn bijvoorbeeld: gefruite uien, gekookte wortelen met wat bouillon, gekookte doperwten, allerlei tuinkruiden als peterselie, bieslook, tomaten met basilicum. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
3.0
3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712462,Kalorio
Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree is een recept van De Virtuele Keuken