2 kruimige aardappels (100 g) 1 zout 400 gm kabeljauwfilet (diepvries) 1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepel(s) olie 3 takjes selderij 1 eetlepel(s) tomatenpuree 1 ei 1 peper 30 gm paneermeel 1 deciliter olie 1 keukenpapierVoorbereiding : Aardappels schillen, wassen en halveren. In pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen kabeljauwfilet in pan met weinig water en snufje zout op laag vuur in ca. 12 minuten laten garen. Vis in zeef laten uitlekken en daarna in kom met vork fijnprakken. Aardappels afgieten, in pan bloemig laten stomen en met vork fijnprakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen en boven schaaltje uitpersen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Selderij boven kom met vis fijn knippen. Aardappelkruim, ui, knoflook, tomatenpuree en ei toevoegen en tot samenhangend mengsel mengen. Vismengsel goed op smaak brengen met zout en peper. (Tot gebruik in koelkast bewaren.) Bereiden: Van vismengsel 12 gelijke platte viskoekjes vormen. Paneermeel in bord strooien. Viskoekjes ‚‚n voor ‚‚n door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn. Bord bekleden met keukenpapier. In koekenpan 1 dl olie verhitten tot 180 øC en viskoekjes per 4 tegelijk in ca. 5 minuten goudgeel en gaar bakken. Kabeljauwkoekjes op keukenpapier laten uitlekken en serveren met zoete chilisaus.Voorbereiding : ca. 25 minuten Bereiden: ca. 20 minuten Prijs per stuk: ca. f 0,90 Bevat per stuk: 135 kilocalorieen eiwit 7 g vet 9 g koolhydraten 5 g WIJNSUGGESTIE: 2 Etchart Cafayate Chardonnay Recipe by Kookdoos Ma :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2