1 duobakje magere spekblokjes (ca. z; 50 g, ah) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g, ah) 1 schaaltje ah kabeljauwfilet (ca. 2; 50 g) 1 boter of margarine om in te vetten 1 duopak aardappelschijfjes (700 g,; ah) 125 ml slagroom 1 ovenschaal, inhoud ca. 2 liter Bereiden: Oven Voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
3. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook, helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca 30 minuten gaar en bruin laten worden.Voorbereiding stijd: ca 20 minuten. Oventijd: ca 30 minuten. Bevat per eenpersoonsportie: 600 kilocalorieen, eiwit 32 g, vet 35 g, koolhydraten 38 g.9 WIJNCATEGORIE 2: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen. Beamonte Navarra Blanco Bron: receptkaart AH :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0