Kabeljauwschotel met spekjes

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 duobakje magere spekblokjes (ca. z; 50 g, ah) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g, ah) 1 schaaltje ah kabeljauwfilet (ca. 2; 50 g) 1 boter of margarine om in te vetten 1 duopak aardappelschijfjes (700 g,; ah) 125 ml slagroom 1 ovenschaal, inhoud ca. 2 liter Bereiden: Oven Voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand

3. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook, helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca 30 minuten gaar en bruin laten worden.
Voorbereiding
stijd: ca 20 minuten. Oventijd: ca 30 minuten. Bevat per eenpersoonsportie: 600 kilocalorieen, eiwit 32 g, vet 35 g, koolhydraten 38 g.9 WIJNCATEGORIE 2: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen. Beamonte Navarra Blanco Bron: receptkaart AH :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0

8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712472,Kalorio

Kabeljauwschotel met spekjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwschotel met citroenrijst
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwschotel met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige kabeljauwschotel met chorizo
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept