300 gm wijtingfilet 1 pakje kant-en-klare gekruide tomat; ensaus (375 ml) 100 ml droge witte wijn 100 ml halfvolle koffiemelk (of alproroom; ) 2 sjalotjes 25 gm dieetmargarine 25 gm bloem 300 ml halfvolle melk (of alpro melk) 2 teentjes knoflook geperst 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 250 gm lasagnevellen 250 gm surimiflakes 1 eetlepel(s) olijfolieVoorbereiding swijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de wijtingfilet in stukjes. Breng de tomatensaus aan de kook samen met de wijn en knoflook. Voeg de wijting toe en laat deze in circa 6 minuten gaar worden. Voeg de koffiemelk ( of alproroom)toe en laat geheel afkoelen. Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de margarine in een andere pan en fruit hierin de sjalotjes zacht. Voeg de bloem toe. Voeg de melk (of alpromelk) al roerende toe tot een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Vet een lage vierkante ovenschaal in en leg op de bodem enkele plakjes lasagne. Snij de surimiflakes in de lengte door. Verdeel de helft van de surimiflakes hierove en dek af met de helft van de vissaus. Leg vervolgens weer lasagne op de saus, de resterende surimiflakes en de resterende vissaus. Wederom lasagne en dek af met de bechamelsaus. Sporenkel de olijfolie over de bechamelsaus. Zet de schaal in het midden van de oven en bak deze goudbruin en gaar in circa 3! 5 minuten. Erg lekker met een groene salade. Serveertips: met alproproducten wordt het vetgehalte nog lager 545 kcal p.p 33g vet 13g vet waarvan 3 g verzadigd 69 g koolhydraten Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)