400 gm gehakte biefstuk(jes) 1 ui 1 zout, peper uit de molen 1 eetlepel(s) paprikapoeder 4 eetlepel(s) peterselie 2 eetlepel(s) bieslook 1 ei 2 eetlepel(s) bloem 1 olie 4 plakjes bacon 1 grote ui 4 vloerkadetjes 4 blaadjes krulsla 1 vleestomaat 1 salsa-ketchup 1 zaanse mosterd 4 plakjes hollandse kruidenkaas De gehakte biefstuk(jes) in een diep bord uit elkaar halen en vermengen met de heel fijngehakte ui, 1 theelepel zout, een flinke draai peper, paprikapoeder, peterselie, bieslook, ei en bloem. Hiervan 4 ronde ballen vormen en deze tussen 2 planken platduwen. Eventueel mooi rond bijsnij- den of een uitsteekvorm gebruiken. De grill inschakelen. De hamburgers met olie inkwasten en op het rooster onder de grill aan beide kanten 6 minuten roosteren. Ondertussen in een licht ingevette koekepan de plakjes bacon uitbakken. De ui pellen, in schijven snijden en 4 uischijven om en om bakken. De kadetjes opensnijden en de snijvlakken op het ovenrooster goudbruin bakken. De vleestomaat in plakken snijden. De brood-bodempjes op borden leggen en bedekken met een blaadje krulsla, een plak tomaat, een flinke scheut Salsa-ketchup, een schijf ui (uitgedrukt tot ringen), een hamburger, een plakje kruidenkaas en een plakje bacon. Daarop een flinke schep mosterd en lekker veel bieslook. Het broodkapje erbij leggen. Dit kunt u erbij serveren: Een frisse salade van de rest van de sla, lekker veel tomaten, komkom- mer, bieslook en een eenvoudige yoghurt-slasaus. En versgebakken friet- jes, waarvoor koelvitrine-frites omscheppen met 2-3 eetlepels paprika- poeder en goudbruin frituren in hete frituurolie. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :