400 gm eiernoedel 400 gm bieflapjes 2 eetlepel(s) japanse of chinese sojasaus 6 bosuitjes 200 gr shii-takes 1 eetlepel(s) maizena 1 1/2 eetlepel(s) hoisinsaus 100 deciliter vleesfond of bouillon 1 1/2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry 4 eetlepel(s) zonnebloemolie Kook de noedel in ruim kokend water met zout in 5 minuten bijna gaar en laat ze uitlekken. Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en kruid ze met 1 el sojasaus en peper uit de molen. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm en de shii-takes in plakjes. Roer de ma‹zena los met wat koud water en de hoisinsaus en roer er de rest van de sojasaus, de bouillon en de rijstwijn of sherry bij. Verhit de olie in een wok en roerbak het geheel hierin 2 minuten. Neem het vlees uit de pan, voeg de shii-takes en de bosuitjes toe en roerbak ze snel. Neem ze ook uit de pan, voeg het sausje toe en laat het aan de kook komen. Schep er dan eerst het vlees bij, roer er de noedel, shii-take en bosui bij en warm het gerecht snel al omscheppend goed door. Serveer het direct. Lekker met een frisse tomaat-komkommersalade. Variatie: Met 1 1/2 el gedroogde garnalen (laat deze eerst in 1 dl kokend water 10 minuten wellen). Gebruik de helft van de bosui en voeg de inhoud van een blikje uitgelekte bamboescheuten toe. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2