800 gm mager rundergehakt 1 grote gesnipperde ui 1 blikje rode bonen 3 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) boter 12 tortilla's 2 ontvelde en in kleine stukjes gesn; eden tomat
0.3 kp bloem 1/2 theelepel(s) paprikapoeder 2 kp melk 1 bl enchiladasaus (of uit een pakje aa; ngemaakt) 150 gm geraspte oude kaas 50 gm groene olijven, in plakjes Bak het gehakt met de ui zonder vet in de koekepan onder voortdurend met een vork roeren tot het mooi bruin is. Laat de bonen uitlekken en voeg er wat zout en peper aan toe. Maak de tortilla's zacht door ze heel even in de hete olie te leggen. Dep ze af op keukenpapier. Schep op iedere tortilla 1/3 kopje gehaktmengsel en voeg wat tomaat toe. Rol ze op en leg ze met de gevouwen zijde naar beneden in een vuurvaste schotel. Verhit de boter en roer er de bloem, de paprikapoeder en wat zout door. Voeg daarna de melk en de enchiladasaus toe. Breng het onder roeren aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken. Overgiet de tortilla's met deze saus, strooi er de kaas over en garneer met de olijven. Plaats het gerecht in een voorverwarmde oven van 175 èC en bak het in ca. 30 minuten. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :