Entrecote bordelaise

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm sjalotjes 50 gm boter of margarine 100 gm magere spekblokjes 1 eetlepel(s) bloem 1 takje tijm 300 ml vleesfond (pot ß 380 ml,ah) 200 ml rode bordeaux (bordeauxrouge chate; au haut-maginet1998) 4 entrecotes (ß ca. 125 g) 1 zout 1 (versgemalen) peper 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
Voorbereiding
swijze: Sjalotjes pellen en halveren, helften van grote sjalotten nogmaals halveren. Sjalottjes in wat wijn laten marineren. In koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes in ca. 3 minuten licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en in ca. 3 minuten rondom lichtbruin bakken. Bloem erdoor roeren en ca. 5 minuten meewarmen. Geleidelijk de tijm, vleesfond en 1/2 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken. In koekenpan rest van boter verhitten. Entrecotes in ca. 5 minuten bruin en van binnen ros‚ bakken, halverwege keren. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus rest van wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over vlees scheppen. Bestrooien met peterselie. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

5.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712721,Kalorio

Entrecote bordelaise is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boeuf à la Bordelaise
3u35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote à la bordelaise
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignons A La Bordelaise
20-30 min -
Bekijk recept
Oudjaarrecept Runderrollade A La Bordelaise
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept