250 gm sjalotjes 50 gm boter of margarine 100 gm magere spekblokjes 1 eetlepel(s) bloem 1 takje tijm 300 ml vleesfond (pot ß 380 ml,ah) 200 ml rode bordeaux (bordeauxrouge chate; au haut-maginet1998) 4 entrecotes (ß ca. 125 g) 1 zout 1 (versgemalen) peper 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselieVoorbereiding swijze: Sjalotjes pellen en halveren, helften van grote sjalotten nogmaals halveren. Sjalottjes in wat wijn laten marineren. In koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes in ca. 3 minuten licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en in ca. 3 minuten rondom lichtbruin bakken. Bloem erdoor roeren en ca. 5 minuten meewarmen. Geleidelijk de tijm, vleesfond en 1/2 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken. In koekenpan rest van boter verhitten. Entrecotes in ca. 5 minuten bruin en van binnen ros‚ bakken, halverwege keren. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus rest van wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over vlees scheppen. Bestrooien met peterselie. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2