5 naaldjes rozemarijn 2 blaadjes salie 1 klein teentje knoflook 1 peper 1 zout 600 gm kalfs- of varkensfricandeau 1 mosterd ----VOOR DE SAUS---- 1 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 2 augurkjes 1 eetlepel(s) kappertjes 4 ansjovisfilets (blik) 1 tomatenketchup 1 hard gekookt ei 1 mosterd 1 azijn 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: circa 25 minutenVoorbereiding stijd: 10 minuten (plus de tijd om de bruineerschaal te verwarmen), plus 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Hak rozemarijn, salie en knoflook zeer fijn en doe er een snufje zout en peper bij. Bind het vlees op als het stuk wat onregelmatig van vorm is. Bestrijk het vlees met mosterd en bestrooi het rondom met het gehakte mengsel. Verwarm een bruineerschaal 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Leg het vlees op de schaal, zet het deksel erop en plaats deze 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand en vervolgens nog 6 minuten op 50% van het vermogen. Draai de schaal driemaal een kwartslag en keer het vlees om. Laat het vlees vervolgens 10 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan. Bereid intussen de saus. Was de peterselie en hak haar fijn, samen met de knoflook, augurkjes, kappertjes en ansjovis. Doe dit mengsel in een sauskom en roer er 3 eetlepels ketchup door, samen met het fijngehakte ei, l lepeltje mosterd, circa l eetlepel azijn en wat zout en peper. Snijd het vlees in dunne plakken, leg het op een serveerschaal, gameer het naar keuze met een toefje peterselie of een paar blaadjes sla en dien het op met de saus apart erbij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2