500 gm hamlappen ----VOOR DE MARINADE---- 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepel(s) ketjap 2 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) olie 2 theelepel(s) gemberpoeder 1 zout 1 peper ----VOOR DE SAUS---- 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel(s) maizena 1 1/2 deciliter ananassap 1 klein blikje tomatenpuree 1 eetlepel(s) sherry 1 eetlepel(s) witte-wijnazijn 1 eetlepel(s) gemberstroop 1 zout 250 gm droogkokende rijstVoorbereiding stijd: circa 15 minuten plus l uur voor het marinerenVoorbereiding stijd: circa 45 minuten, 5 minuten in uitgeschakelde magnetron Snijd de hamlappen in repen. Pel de ui en het knoflook voor de marinade, snijd de uien en het knoflook fijn. Schep in een schaal met een inhoud van minstens l 1/2 l de reepjes vlees met de ui en het knoflook, de ketjap, het citroensap, de olie, het gemberpoeder en wat zout en peper door elkaar. Dek de schaal af en laat het vlees l uur marineren. Bereid in die tijd de saus voor. Pel de ui en het knoflook. Snijd de ui klein en pers het knoflook uit. Roer de ma‹zena met 2 eetlepels water tot een glad papje. Doe de olie in een glazen litermaat en zet hem onafgedekt l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer de ui en het knoflook door de hete olie en fruit ze onafgedekt gedurende 3-4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het ananassap, de tomatenpuree, de sherry, de azijn en de gembersiroop met wat zout door de gefruite ui. Zet de litermaat afgedekt in de magnetron en breng het in 3-4 minuten in de magnetron op de hoogste stand aan de kook. Bind de saus met het ma‹zenapapje en laat hem afgedekt staan. Was de rijst in een zeef onder koud stromend water. Doe de rijst met 1/2 l water en wat zout naar smaak in een schaal met een inhoud van 2 l. Leg het deksel op de schaal en breng in de magnetron op de hoogste stand het water in 7-9 minuten aan de kook. Schakel de magnetron op 30% van het vermogen en kook de rijst in 18 minuten gaar. Roer de rijst met een vork los als de kooktijd om is en laat hem, met het deksel op de schaal, nog 5 minuten nagaren. Schep na de marineertijd het vlees nog eens goed door de marinade. Zet de schaal met het deksel in de magnetron, programmeer deze op het halve vermogen, gedurende 12-14 minuten. Roer het vlees halverwege de bereidingstijd door. Schep na deze bereidingstijd de saus door het vlees en zet de schaal, onafgedekt, nog 1-2 minuten in de magnetron op de hoogste stand tot de saus door en door warm is. Dien de babi pangang op met de rijst. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2