225 gm gedroogde bonen 1 varkenshammetje 225 gm varkensschouder, aan een stuk 1 teentje knoflook 1 theelepel(s) zout 1 theelepel(s) suiker 2 eetlepel(s) olie 100 gm spekblokjes 100 gm chorizo in schijfjes 1/2 fijngehakte ui 2 groene chili's 4 gehakte tomaten 4 eetlepel(s) gehakte verse koriander 350 deciliter bier Was de bonen, doe ze in een grote pan en laat ze een nacht weken. Voeg dan het varkensvlees en de knoflook toe, doe een deksel op de pan en laat 3 uur sudderen. Voeg de suiker en het zout toe en haal de mergpijp en het hammetje eruit. Snijd het varkensvlees in blokjes en doe het terug in de pan. Verhit de olie en bak er het spek en de chorizo knapperig in. Voeg dan de resterende ingredi‰nten toe, behalve het bier. Laat 5 minuten sudderen en giet dit mengsel dan bij de bonen, samen met het bier. Laat zonder deksel sudderen tot de bonen het vocht hebben geabsorbeerd. Het geheel mag niet te droog zijn. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)