2 lamsribstukken 2 meiknolletjes 1 melk 1 takje tijm 1 sjalot (250 gram) 3 kruidnagels 1 teentje knoflook 4 eetlepel(s) kaas, oude, geraspte 200 ml jus 1 olijfolie 1 peper 1 zoutVoorbereiding stijd: 34 minutenVoorbereiding stijd: 29 minuten Benodigde materialen: aluminiumfolie, een steekrondje met een diameter van 3 centimeter, een koekenpan, wat keukenpapier, voorverwarmde ovenvaste borden.Voorbereiding swijze Gebruik bij voorkeur lamsribstukken met elk 6 koteletjes en gebruik lamsjus. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Braad intussen de lamsribstukken rondom aan in hete olie, bestrooi ze met peper en zout en laat het vlees in de oven rosé braden. Laat het vlees, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten. Zet de oven niet uit, want hij is nog benodigd voor gratineren. Snijd de meiknol in plakjes van een rijksdaalder dikte en steek hier rondjes van 3 centimeter van. Kook de plakjes beetgaar in wat melk met de tijm. Pel de sjalotjes en snijd ze in kleine plakjes. Kook de sjalotplakjes gaar in wat melk met kruidnagel en knoflook. Laat de sjalottencompote wat uitlekken op wat keukenpapier en verdeel ze over het midden van de borden. Leg de meiknol hier dakpansgewijs op. Bestrooi de meiknol met wat kaas en laat de kaas snel gratineren. Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden. Schenk de hete lamsjus rond het gerecht. Bron: receptenweb.nl : O-Titel : Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en : : lamsjus :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
5.0
4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712737,Kalorio
Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote ... is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus