4 kalfsentrecotes 150 gm abdijkaas (pere joseph, bediening) 1/2 small rode ui 2 verse vijgen 1 takje rozemarijn 1 eetlepel(s) olijfolie 1/2 eetlepel(s) witte-wijnazijn 1 eetlepel(s) honing 1 (zee)zout 1 versgemalen vierseizoenen- peper 1 bakpapierVoorbereiding : Kalfsentrecotes op kamertemperatuur laten komen. Korstjes van kaas snijden en kaas in 8 plakjes snijden. Ui pellen en heel fijn snipperen. Vijgen wassen en elk in 6 plakjes snijden. Naaldjes van rozemarijntakje rissen en fijn hakken. Bakplaat bekleden met bakpapier. Bereiden: Ovengrill voorverwarmen. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Kalfsoesters licht bestrijken met olie en in grillpan op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Kalfsoesters op bakplaat leggen. Plakjes abdijkaas erop leggen en helft van rode ui en rozemarijn erover strooien. Hierop plakjes vijg rangschikken en rest van ui en rozemarijn erover strooien. Besprenkelen met azijn en honing. Zout en peper erboven malen. Bakplaat ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas en vijgen in ca. 4 minuten laten kleuren. Met paletmes kalfsoesters voorzichtig op vier warme borden schuiven. Serveren met tagliatelle met walnotenpesto (zie blz. 35). voorbereiden ca. 10 minuten. Bereiden ca. 20 minuten Prijs p,p. €
4. 00 Bevat per eenpersoonsportie 430 kilocalorieën, eiwit 28 g, vet 30 g, koolhydraten 12 g wijncategorie 8 Antinori Santa Cristina Toscane Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3
0.1
2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712741,Kalorio
Gegratineerde kalfsentrecotes met verse vijgen is een recept van De Virtuele Keuken