500 gm varkensfricandeau ----Vleeskruiden:---- 2 theelepel(s) gemberpoeder 1 theelepel(s) uienpoeder 1 theelepel(s) knoflookpoeder 3 eetlepel(s) ketjap manis 1 pinch ve-tsin 1 theelepel(s) citroensap 1 zout, peper ----Voor de saus:---- 1 small witte ui 1/2 theelepel(s) knoflookpoeder 1 eetlepel(s) zonnebloemolie 150 deciliter bouillon 2 eetlepel(s) suiker 1 eetlepel(s) droge sherry 1 bl tomatenpuree (70 gr) 1/2 theelepel(s) ve-tsin Maak voor het vlees een Kruidenmix van de kruiden die onder vleeskruiden staan, snijd de fricandeau in blokjes en meng de kruiden er goed door. Bak de blokjes vervolgens zachtbruin en laat het vlees daarna zachtjes bakken tot het gaar is (voeg eventueel wat water toe om droogbakken te voorkomen). Fruit voor de saus het fijngesnipperde uitje met het knoflookpoeder in 1 el zonnebloemolie. Voeg daaraan de andere kruiden en ingredi‰nten toe, laat dit onder goed roeren 5 minuten sudderen en giet daarna de saus over het vlees. Serveer hierbij droge rijst, mie, of mihoen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :