200 gm snelkookrijst, evt. zilvervlies 400 gm broccoli 200 gm (vegetarisch) gehakt 4 theelepel(s) shoarmakruiden 2 eetlepel(s) koffieroom 3 eetlepel(s) paneermeel 200 ml kant-en klare tomatensaus 4 eetlepel(s) crème fraîche 2 theelepel(s) fijngehakte peterselie 50 gm geraspte oude edammer kaas 2 eetlepel(s) geschaafde amandelen Meng het gehakt met de shoarmakruiden, de koffieroom en het paneermeel. Vorm er balletjes op knikkergrootte van. Verdeel de broccoli in frutjes en kook ze beetgaar. Bak de gehaktballetjes in de koekenpan. Roer de tomatensaus en de crème fraîche door elkaar en voeg dit bij de gehaktballetjes. Meng de gare rijst met de fijngeknipte peterselie en de kaas door elkaar. Schep dit mengsel in een kopje (van te voren met koud water omspoelen tegen het plakken) en keer het direct om op een bord. Schep de saus met de gehaktballetjes om de rijst heen en verdeel de broccoli over de rand van het bord. Strooi het amandelschaafsel over de broccoli heen. Bron: "Doe meer met de Magnetron" van het Nederlands Zuivelbureau, voor f. 6,95 te koop in de boekwinkel.) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712748,Kalorio
Gehaktballetjes in tomatensaus met broccoli is een recept van De Virtuele Keuken