Gekruid rundergehakt in witte-koolbladeren

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 witte-koolbladeren 7 sjalotjes 3 teentjes knoflook 1 rode lombok 1 groene lombok 5 rawits 1 stukje laos van ca. 2 cm 1 stukje kencur van ca. 1 cm 1 theelepel(s) ketumbar 1 theelepel(s) jinten 1 theelepel(s) trasi 1 theelepel(s) tamarinde 1 sap van 2 jeruk limo 1 theelepel(s) zoetstof (poeder) 1 theelepel(s) zout 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 ei 300 gm rundergehakt
Voorbereiding
: Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn. Schil de laos en de kencur. Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limosap, de zoetstof en het zout in een cobek fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wajan. Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wajan glazig. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten. Laat dit mengsel afkoelen. Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt. Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop, vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker. Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

24.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712754,Kalorio

Gekruid rundergehakt in witte-koolbladeren is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koolrolletjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met Indisch gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met spicy gehakt
30 min-
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept