8 witte-koolbladeren 7 sjalotjes 3 teentjes knoflook 1 rode lombok 1 groene lombok 5 rawits 1 stukje laos van ca. 2 cm 1 stukje kencur van ca. 1 cm 1 theelepel(s) ketumbar 1 theelepel(s) jinten 1 theelepel(s) trasi 1 theelepel(s) tamarinde 1 sap van 2 jeruk limo 1 theelepel(s) zoetstof (poeder) 1 theelepel(s) zout 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 ei 300 gm rundergehaktVoorbereiding : Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen. Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn. Schil de laos en de kencur. Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limosap, de zoetstof en het zout in een cobek fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wajan. Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wajan glazig. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten. Laat dit mengsel afkoelen. Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt. Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop, vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker. Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :