3 cm gemberwortel 1 limoen 1 small rode peper 1/2 zakje knoflookbieslook (a 20 g) 1 bekertje slagroom ( 125 ml) 1 eetlepel(s) gembersiroop 1 zout 1 (versgemalen) peper 2 varkenshaasjes 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge 1 grillpan voorbereiden: Gember schillen en raspen (ofheel fijn hakken). Limoen schoonboenen en schil raspen. Limoen uitpersen. Zaadjes uit peper verwijderen en peper heel fijn hakken. Knoflookbieslook fijn knippen. In kom slagroom stijfkloppen met gembersiroop. Geraspte gember, limoenschil, peper en bieslook erdoorscheppen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Varkenshaasjes in plakken van ca. 21/2 cm dik snijden. In diep bord limoensap en olie door elkaar kloppen, varkenshaasmedaillons erdoor wentelen en in ca. 30 minuten in marinade op kamertemperatuurlaten komen. Bereiden: Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Varkenshaasmedaillons in ca. 5 minuten bruin en van binnen net gaar roosteren. Medaillons op vier warme borden leggen en gemberroom ernaast scheppen. Serveren met roergebakken spitskool (zie blz. 35). voorbereiden ca. 15 minuten Wachttijd ca. 30 minuten Bereiden ca. 10 minuten Prijs p,p, €
3.20 Bevat per eenpersoonsportie, 310 kilocalorieën, eiwit 29 g, vet 20 g, koolhydraten 2 g wijncategorie 7 Réserve du Président rouge Vin de Corse Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
3
0.1
2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712760,Kalorio
Geroosterde varkenshaasmedaillons met gemberroom is een recept van De Virtuele Keuken