Gestoofd rundvlees met rode-wijnsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 3 grote tomaten 600 gm doorregen runderlappen 50 gm boter 1 zout 1 versgemalen peper 2 deciliter rode wijn 1 flesje maggi rundvlees jus 1 eetlepel(s) verse of 1 theelepel gedroogde tij; m ca. 2 1/2 a 3 1/2 uur.
Voorbereiding
: Hak de schoongemaakte uien grof. Ontvel de tomaten (zie hieronder) en snijd ze in partjes. Snijd het vlees in grove stukken. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin; neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper. Bak de ui ca. 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en roer 2 kneepjes Rundvlees Jus en de tijm erdoor. Breng het vocht al roerende aan de kook. Afwerking: Schep het vlees weer in de pan en voeg de tomaat toe. Stoof het vlees, met het deksel op de pan, zachtjes op een laag vuur in 2-3 uur gaar. Lekker met Maggi Puree voor Ovenschotels (voor een goudbruin korstje ca. 5 min. onder de grill) en een frisse groene salade. Tip: Voor sommige gerechten is het lekkerder om tomaten te ontvellen: verwijder de kroontjes en snijd de tomaten aan de onderkant kruislings ondiep in. Leg de tomaten 20-30 seconden in kokend water, spoel ze onder koud water af en trek de velletjes eraf. Recipe by Feest-special Maggi 2000 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

5.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712761,Kalorio

Gestoofd rundvlees met rode-wijnsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept