30 gm peterselie 2 blaadjes salie 1 klein teentje knoflook 4 sneden ontkorst wittebrood 1 scheutje melk 100 gm kalfsgehakt 2 eetlepel(s) geraspte parmezaanse kaas 1 ei 1 zout 1 peper 500 gm kalfsborst door de slageropengesn; eden 50 gm boter 50 ml droge witte wijnVoorbereiding stijd: circa 30 minutenVoorbereiding stijd: 40 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron Maak de peterselie en de blaadjes salie schoon, was ze en hak ze fijn met het knoflook. Verkruimel het brood in een kopje en voeg zoveel melk toe als nodig om het te weken, zonder het helemaal onder te dompelen. Doe het gehakt in een kom en voeg er de Parmezaanse kaas, het goed uitgeknepen broodkruim, het ei en wat zout en peper aan toe. Vermeng alles goed en vul de kalfsborst hiermee. Naai met een dikke naald en kleurloos garen de opening dicht. Controleer goed of er geen andere openingen zijn en naai die ook dicht. Leg het vlees, als dit werk gedaan is, in een voldoende grote magnetronschaal met vrij hoge rand. Voeg er de in stukjes verdeelde boter en de wijn aan toe. Verhit het vlees 40 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de kalfsborst na ongeveer 15 minuten om en vervolg de bereiding op 70% van het vermogen. Keer het vlees en de schaal zo nu en dan. Strooi tenslotte zout en peper over het vlees en laat het nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan. Snijd de gevulde kalfsborst in dunne plakken. De gevulde kalfsborst is ook koud uitstekend. Als u dit gerecht koud wilt eten, leg het vlees dan op een bord en leg er een verzwaard bord bovenop. Laat alles zo l uur staan, zodat de vulling goed geperst wordt en niet verbrokkelt tijdens het snijden. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :