500 gm varkensvlees 10 sjalotjes 7 rode lomboks 15 rawits 1 tomaat 2 schijfjes gember van ca. 3 cm 2 stengels sereh 5 eetlepel(s) plantaardige olie 7 daun jeruk 1 theelepel(s) suiker 1 zout Keukenmateriaal: snijplank grote pan vleesmes cobek of keukenblender houten spatel keukenmesVoorbereiding : Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotjes, maak de lomboks en de rawits schoon en maal ze in de cobek tot een pasta. Ontvel de tomaat en snijd hem in partjes. Schil de gember dun. Snijd het bovenste deel van de sereh. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de kruidenpasta. Doe de gember, de daun jeruk en de sereh erbij. Schep het vlees en de tomaatpartjes in het kruidenmengsel om en voeg de suiker en zout naar smaak toe. Laat het vlees in circa 15 minuten gaarstoven. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :