1 pakje lassie meergranenrijst 4 grote rode paprika's 1 zout 1 peper 150 gm oesterzwammen, in reepjes 2 vleestomaten, ontveld en zaadjes v; erwijderd, in blokjes 3 plakken ananas (blik), in stukjes 150 gm achterham, in piepkleine blokjes 2 eetlepel(s) fijngesneden bieslook 100 ml gezeefde tomaten (pakje) 1/2 komkommer, geschild en geraspt 100 ml yoghurt 1 teentje knoflook, fijngesneden Oven voorverwarmen op 180 ºC. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Paprika's in lengte halveren, kroontjes en steel laten zitten, zaadlijsten verwijderen. Paprikahelften ± 5 min. koken in ruim kokend water met 1 tl zout. Paprika's afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Oesterzwammen, vleestomaten, ananas, ham, bieslook, gezeefde tomaten, zout en peper door rijst roeren. Paprikahelften op bakplaat leggen. Rijstmengsel erin scheppen en aandrukken. Paprika's in midden van oven ± 20 min. bakken. Komkommer in zeef doen en vocht eruit drukken. Yoghurt mengen met komkommer, knoflook, zout en peper. Paprika's over borden verdelen en 1 el tzatziki erop scheppen. Rest van tzatziki er apart bij serveren. voedingswaarde : 460 kcal p.p. bereidingstijd : 35 minuten bron : Tip Culinair mei 1998 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0