Gevulde varkenslever met mosterdsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 ui 25 gm rauwe ham 1/2 small appel 4 platte stukken varkenslever à 100; g 1 zout 1 versgemalen peper 25 gm boterof margarine 1 zakje witte saus 2 eetlepel(s) cognac (vieux) 2 eetlepel(s) franse mosterd Ui pellen en fijnsnipperen. Ham in kleine stukjes snijden. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In kleine blokjes snijden. In kom doen: ui, ham en appel. Door elkaar scheppen. lever met keukenpapier droogdeppen. Op aanrecht uitspreiden. Ui-hammengsel erover verdelen. Lever dubbelvouwen. met houten cocktailprikkers vaststeken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Lever inwrijven met zout en peper. In koekepan met anti-aanbaklaag boter smelten. Lever op matig vuur in ± 5 min. rondom lichtbruin bakken. Met deksel schuin op pan in nog ± 10 min. heel zachtjes gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in steelpan met ¼ liter water witte saus maken volgens gebruiksaanwijzing. Cognac en mosterd erdoor roeren. Lever op plank leggen. Cocktailprikkers verwijderen. Lever in plakken van ± 1 cm snijden. Op schaal rangschikken. 4 el saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met aardappelpuree en kropsla. voedingswaarde : 270 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten bron : Tip maart 1987 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

2.0

3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712769,Kalorio

Gevulde varkenslever met mosterdsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept