1/2 ui 25 gm rauwe ham 1/2 small appel 4 platte stukken varkenslever à 100; g 1 zout 1 versgemalen peper 25 gm boterof margarine 1 zakje witte saus 2 eetlepel(s) cognac (vieux) 2 eetlepel(s) franse mosterd Ui pellen en fijnsnipperen. Ham in kleine stukjes snijden. Appel schillen en klokhuis verwijderen. In kleine blokjes snijden. In kom doen: ui, ham en appel. Door elkaar scheppen. lever met keukenpapier droogdeppen. Op aanrecht uitspreiden. Ui-hammengsel erover verdelen. Lever dubbelvouwen. met houten cocktailprikkers vaststeken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Lever inwrijven met zout en peper. In koekepan met anti-aanbaklaag boter smelten. Lever op matig vuur in ± 5 min. rondom lichtbruin bakken. Met deksel schuin op pan in nog ± 10 min. heel zachtjes gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in steelpan met ¼ liter water witte saus maken volgens gebruiksaanwijzing. Cognac en mosterd erdoor roeren. Lever op plank leggen. Cocktailprikkers verwijderen. Lever in plakken van ± 1 cm snijden. Op schaal rangschikken. 4 el saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met aardappelpuree en kropsla. voedingswaarde : 270 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten bron : Tip maart 1987 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
2.0
3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712769,Kalorio
Gevulde varkenslever met mosterdsaus is een recept van De Virtuele Keuken