Ham met witlof

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

12 stronken witlof 12 plakken ham 1 citroensap 200 ml melk 30 gm boter 30 gm bloem 75 gm geraspte kaas 1 klontje boter 1 nootmuskaat ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02
Voorbereiding
: Maak de stronken witlof schoon en snij van onderen een stukje uit de stronk. Bestrijk een pan met boter en leg hierop de witlof. Giet wat citroensap over de witlof en strooi er zout overheen. Doe de deksel op de pan en laat de witlof heel zacht smoren tot het gaar is. Leg de witlof vervolgens in een vergiet en laat het goed uitdruipen. Rol iedere stronk in een plak ham en leg de rolletjes naast elkaar in een vuurvaste schaal. Maak nu een dikke saus van boter, bloem en melk en maak deze op smaak af met zout, peper, geraspte kaas en nootmuskaat. Giet deze saus over de witlof. Strooi er tot slot nog wat kaas overheen en leg er enkele klontjes boter op. Laat er in de over een bruin korstje op komen. Dit gerecht smaakt lekker in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. :

5.0



4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712771,Kalorio

Ham met witlof is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept