4.02Voorbereiding : Maak de stronken witlof schoon en snij van onderen een stukje uit de stronk. Bestrijk een pan met boter en leg hierop de witlof. Giet wat citroensap over de witlof en strooi er zout overheen. Doe de deksel op de pan en laat de witlof heel zacht smoren tot het gaar is. Leg de witlof vervolgens in een vergiet en laat het goed uitdruipen. Rol iedere stronk in een plak ham en leg de rolletjes naast elkaar in een vuurvaste schaal. Maak nu een dikke saus van boter, bloem en melk en maak deze op smaak af met zout, peper, geraspte kaas en nootmuskaat. Giet deze saus over de witlof. Strooi er tot slot nog wat kaas overheen en leg er enkele klontjes boter op. Laat er in de over een bruin korstje op komen. Dit gerecht smaakt lekker in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0