1 eetlepel(s) lichte chinese soja 750 gm rundergehakt 1 middelgrote witte ui 2 teentjes knoflook 2 worteltjes 1 prei (ca. 10 cm) 1 ei 2 eetlepel(s) bloem 1 vers gemalen peper 3 eetlepel(s) mais- of zonnebloem-olie ----Voor de eierpannenkoeken:---- 3 eieren 1 melk Snijd een ui fijn en kneus de teentjes knoflook. Verhit 3 el ma‹s- of zonnebloemolie in een 30 cm wok of wadjan en fruit hierin de ui met de knoflook goudbruin. Schep het gefruite mengsel met een schuimspaan uit de pan en stamp dit met een vork of vijzel fijn. Klop de 3 eieren op met een heel klein scheutje melk en bak en een koekepan 4 dunne pannekoekjes. Laat deze op een bord afkoelen. Meng het rundergehakt met 1 opgeklopt ei, bloem en een snufje versgemalen peper. Hak de worteltjes en de prei zeer fijn en meng deze met het gefruite ui-knoflookmengsel door het gehakt. Voeg ook soja toe. Als alles goed door elkaar is gemengd, verdeelt u het vlees in vieren en legt u op elke eierpannekoek een gelijke hoeveelheid. Begin de pannekoek op te rollen en vouw de uiteinden iets dicht of plak ze met een natte vinger dicht. Stoom de bakso rolletjes en een rijststomer 1 1/2 uur. Ze smaken heerlijk als warm tussendoortje of als voorgerecht. Serveer met een zoetzure tomatensaus. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2