2 kalfsoesters circa 150 g samen 1 bloem 15 gm boter 1 olijfolie 100 gm oesterzwammen of champignons 1 teentje knoflook 1 snufje gehakte peterselie 1 bouillonpoeder 2 eetlepel(s) droge witte wijn 1 peper 1 zoutVoorbereiding stijd: 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 12 minuten Sla de kalfsoesters een beetje plat, wentel ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Doe de boter en 2 eetlepels olie in een magnetronschaal, voldoende ruim voor het vlees. Zet de schaal 1 1/2 minuut in de magnetron op de hoogste stand en leg dan de kalfsoesters erin. Zet de schaal 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand en keer de kalfsoesters halverwege de bereidingstijd om. Borstel intussen de Oesterzwammen schoon, snijd ze in plakjes en plet het teentje knoflook. Neem het vlees uit de schaal, leg het op een bord en houd het warm. Doe de paddestoelen bij het achtergebleven braadvocht in de schaal samen met de knoflook en de peterselie. Strooi er een snufje bouillonpoeder over, voeg de wijn toe, roer het mengsel door, zet het deksel op de schaal en plaats deze 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer hierna de paddestoelensaus door, leg het vlees erbij, strooi er wat peper over en zonodig wat zout. Zet het gerecht nog 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand en eet de kalfsoesters dan heet. Recipe by Koken met de magnetron :Stichworte : Vleesgerechten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2