4 kalfsschnitzels à 125 g 2 eetlepel(s) (grove) mosterd 8 plakjes parmaham (of andere rauwe; ham) 8 salieblaadjes 2 eetlepel(s) olijfolie 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 small ui, fijngesnipperd 250 ml droge witte wijn 1 peper 1 zout Sla de schnitzels plat en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk de schnitzels met mosterd en leg er 2 plakjes ham en 2 salieblaadjes op. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie in de snelkookpan en bak de knoflook en ui 3 minuten. Bak de kalfsrolletjes rondom bruin en schenk de wijn erbij. Sluit de snelkookpan en stoom de kalfsrolletjes 10 minuten. Snijd elk kalfsrolletje in plakken en schep er een beetje kookvocht over. Het kookvocht kan eventueel ook een beetje worden gebonden met maïzena. Lekker met geurige pandanrijst en sperzieboontjes. Tip: Het pletten van de schnitzels gaat het makkelijkst tussen twee stukken huishoudfolie met een deegroller of fles. voedingswaarde : 290 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten bron : Lekker gezond februari / maart 2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
2.0
3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712788,Kalorio
Kalfsrolletjes met parmaham en salie is een recept van De Virtuele Keuken