Koteletten met spinaziesalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

12 gedroogde abrikozen 250 gm verse spinazie 100 gm geitenkaas 2 eetlepel(s) dikke yoghurt 8 eetlepel(s) olijfolie 2 eetlepel(s) balsamicoazijn 50 gm ongezouten pecannoten of walnoten 50 gm boter 4 varkens- of kalfskoteletten 1 zout 1 versgemalen peper
Voorbereiding
: Wel de abrikozen enkele uren in water of gebruik voorgewelde abrikozen. Was en droog de spinazie in de slacentrifuge. Prak de geitenkaas en roer de yoghurt door de geitenkaas. Vul de abrikozen met dit mengsel. Maak tot slot een vinaigrette door olijfolie en azijn door elkaar te roeren.
Voorbereiding
(circa 25 minuten): Verhit de boter in een koekenpan. Bak de koteletten circa 8 minuten per kant op een niet te hoog vuur. Het vlees moet net gaar zijn. Bestrooi het vlees daarna met zout en peper. Verdeel de spinazieblaadjes over de borden. Besprenkel de blaadjes met de vinaigrette en leg op elk bord drie gevulde abrikozen. Bestrooi de salade tot slot met de noten. Serveer deze salade apart met de koteletten. Geef er eventueel gekookte rijst bij. Bron: Jolanda :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.11.2002 :Fingerprint : 26450888,459712794,Kalorio

Koteletten met spinaziesalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoakoekjes met spinaziesalade
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse lamskoteletten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot van groene kool met worst en koteletten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept