1/2 varkenskop 250 gm vers spek 1 peper 1 zout 1 kruidnagel 1 tijm 1 laurier 1 ui 400 gm boekweitmeel Was de varkenskop af in koud water. Leg de kop in een hoge kookpan. Voeg er het spek en de kruiden bij. Giet er water over tot alles onderstaat. Kook het vlees tot het gaar is. Haal het vlees uit de bouillon. Verwijder de beenderen uit de kop. Draai de kop en het spek door de vleesmolen. Zeef het kookvocht en breng het opnieuw aan de kook. Leg het gemalen vlees terug in het kookvocht. Maad de ui schoon en snipper hem fijn. Voeg toe. Voeg al roerend het boekweitmeel toe en blijf roeren tot een stijf mengsel ontstaan is. Breng de balkenbrij in een aardewerken kom over en laat koud worden. Snijd de brij in plakken. Wentel de plakken in bloem en bak in boter of reuzel bruin. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :