Koucha (lamsschouder met groene paprika)

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 lamsschouder van ca. 1,5 kg 1 olijfolie 2 theelepel(s) korianderpoeder 1 citroen 2 uien, grof gehakt 4 tenen knoflook, geplet 3 groene paprika’s, in grote repen 4 rijpe tomaten, in kwarten 1 handvol bladpeterselie 1 zout 1 peper Verwarm de oven voor op zijn warmste stand. Smeer de lamsschouder boven een ovenschaal in met ole en strooi er zout, peper en korianderpoeder over. Doe nog een scheutje olie in de schaal. Knijp het sap van de citroen over het vlees en omring het met ui, knof, paprika en tomaten. Strooi over deze zaken ook wat zout en verdeel de peterselie over het gerecht. Dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie en zet hem in de oven. Draai na vijf minuten de temperatuur terug naar 180 ºC en braad een half uur. Giet dan een glas water in de schaal en braad nog een uur. Verwijder dan de folie en laat het gerecht in een paar minuten een kleurtje krijgen. bron : De zon in de pot! / Onno H. Kleyn :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712795,Kalorio

Koucha (lamsschouder met groene paprika) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept