1 lamsschouder van ca. 1,5 kg 1 olijfolie 2 theelepel(s) korianderpoeder 1 citroen 2 uien, grof gehakt 4 tenen knoflook, geplet 3 groene paprika’s, in grote repen 4 rijpe tomaten, in kwarten 1 handvol bladpeterselie 1 zout 1 peper Verwarm de oven voor op zijn warmste stand. Smeer de lamsschouder boven een ovenschaal in met ole en strooi er zout, peper en korianderpoeder over. Doe nog een scheutje olie in de schaal. Knijp het sap van de citroen over het vlees en omring het met ui, knof, paprika en tomaten. Strooi over deze zaken ook wat zout en verdeel de peterselie over het gerecht. Dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie en zet hem in de oven. Draai na vijf minuten de temperatuur terug naar 180 ºC en braad een half uur. Giet dan een glas water in de schaal en braad nog een uur. Verwijder dan de folie en laat het gerecht in een paar minuten een kleurtje krijgen. bron : De zon in de pot! / Onno H. Kleyn :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712795,Kalorio
Koucha (lamsschouder met groene paprika) is een recept van De Virtuele Keuken