1 ui 1 rode paprika 1/2 bakje champignons 1 eetlepel(s) citroensap 3 takjes peterselie 300 gm mager lamsvlees* 30 gm boter of margarine 1 1/2 theelepel(s) paprikapoeder 1 zout 1 versgemalen peper 3 eieren 3 eetlepel(s) melk 1 1/2 theelepel(s) italiaanse keukenkruiden * Neem hiervoor mals lamsvlees, bijvoorbeeld van de bout. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In dunne repen en. Champignons schoonvegen. In dunne plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Vlees in stukjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. In kopje peterselie fijnknippen. In braadpan 2 el boter verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Vlees ± 5 min. meebakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: paprika, champignons, paprikapoeder, zout en peper. Met deksel op pan ± 10 min. zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen 4 borden voorverwarmen. Boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, peterselie, Italiaanse keukenkruiden en zout. Door elkaar roeren. In kleine koekepan met anti-aanbaklaag ¼ el boter verhitten. ¼ deel van eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Op warm bord laten glijden. Op dezelfde manier nog 3 omeletjes bakken. Vleesmengsel over omeletjes verdelen. Omeletjes dubbelklappen. Lekker met spaghetti en Knoflooktomaatjes. voedingswaarde : 250 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten bron : Tip maart 1987 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
2.0
3.2002 :Fingerprint : 26450888,459712796,Kalorio
Kruidenomelet gevuld met lamsvlees en paprika is een recept van De Virtuele Keuken