1 kg loge ribgebraad 100 gm boter 1 vers gemalen peper, zout 2 eetlepel(s) mosterd 3 plakken rookspek 500 gm bospaddestoelen (boleten, hanekamm; en, catharellen) 250 gm zilveruitjes 1/2 fles rode tafelwijn 1 nootje bloemboter Wrijf het gebraad in met mosterd en laat het aan alle kanten kleuren in de hete boter. Kruid met peper en zout en neem het uit de pan. Fruit in de braadjus van het vlees de bospaddestoelen, blokjes rookspek en gepelde zilveruitjes aan. Leg het gebraad terug in de pan en overgiet met rode wijn. Laat nog ongeveer 50 minuten bakken op zacht vuur. Neem het vlees uit de pan, snij het in plakken en schik op een warme serveerschotel. Breng de saus op smaak indien nodig, roer er een nootje bloemboter door en laat al roerend indikken. Giet de saus over het vlees en serveer met kroketten en geglaceerde worteltjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2