1 lamsbout van ca. 1 kg 1 eetlepel(s) boter 500 gm aardappelen 1 zout en vers gemalen peper 250 ml kippebouillon van een tablet 1 broodkruim van 5 sneetjes bruinbro; od zonder korst 100 gm zachte boter 3 teentjes knoflook 4 eetlepel(s) gehakte peterselie 1 geraspte schil en sap van 1 citroe; nVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de boter in een braadpan. Schroei hierin op hoge stand de lamsbout bruin. Gebruik voor dit recept naar smaak een lamsbout met of zonder bot. Zonder bot snijd het vlees wel makkelijker. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg deze op de bodem van een ovenvaste schaal. Strooi er zout en peper over en schenk bouillon over de aardappelplakjes. Leg de lamsbout op de aardappel en schenk de braadboter erover. Maak een mengsel van broodkruim, boter, uitgeperst knoflook, peterselie, citroenschil en citroensap. Bekleed hiermee de lamsbout. Druk het broodmengsel stevig op het vlees. Zet de schaal 25 minuten per 500 g vlees in de oven. Een bout van 1 kg staat 50 minuten in de oven. Dek de broodkorst af met aluminiumfolie als deze te bruin van kleur wordt. Laat de bout 10 minuten liggen voordat deze wordt aangesneden. Serveer het vlees met een stukje van de korst, plakjes aardappel en verse spinazie, sperziebonen of een frisse gemengde sla. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
3.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712800,Kalorio
Lamsbout in jasje van citroen en knoflook is een recept van De Virtuele Keuken