1 theelepel(s) komijnzaad 1 theelepel(s) korianderzaad 1 pinch chilipoeder 1 aubergine 2 eetlepel(s) olijfolie 6 lamskoteletten 75 gm kleinbladige spinazie 125 gm komkommer 10 muntblaadjes (grof hakken als ze g; root zijn) 6 eetlepel(s) magere yoghurt 1 sap van 1/2 citroen 1 teentje knoflook Verwarm de oven voor op ongeveer 100 graden C. Maal de komijn en koriander fijn in een vijzel en roer het chilipoeder erdoor. Snijd de aubergine in lengteplakken van ongeveer 1/2 cm, besprenkel ze met een klein beetje olie en bestrooi ze met het specerijenmengsel. Verhit een anti-aanbakgrillpan en grill de aubergine aan elke kant zo'n 4 - 5 minuten. Zet de aubergines daarna in de oven om ze warm te houden. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Wrijf de lamskoteletten aan beide kanten in met de resterende olie en gril ze in de pan rondom lichtbruin en van binnen rose. Zoek de spinazie uit, snijd de komkommer in blokjes en snijd de munt in reepjes. Mix de yoghurt met het citroensap en de knoflook uit de pers en vermeng met de groenten en de munt. Verdeel het vlees, de aubergine en de salade over 2 borden en serveer meteen.Voorbereiding stijd: ong. 20 minuten bereidingstijd: ong. 20 minuten Bevat ong. 381 Kcal, 24 gr vet en 10 gr koolhydraten p.p. Bron: Margriet :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
23.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712801,Kalorio
Lamskarbonades met gekruide aubergine en spinazie is een recept van De Virtuele Keuken
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)