4 lamskoteletjes 3 eetlepel(s) balsamico 1 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) bruine suiker 1 tijm 1 ui 1 maizena 50 gm boter of margarine 1 eetlepel(s) jeneverbessen 2 laurierblaadjes 250 ml rode port 400 ml kippenbouillon 250 gm cranberries 160 gm suikerVoorbereiding swijze: doe de cranberries suiker en 2 dl water in een pan. breng aan de kook en laat een min of 5 pruttelen.. klaar!!!! marineer het vlees. doe de koteletten in een schaal en besprenkel ze met de basterdsuiker,wat tijm en zaout en peper. dek af en laat een nachtje in de koelskast staan. bak in een koekenpan de gesnipperde ui in de boter en voeg daarnaan de gekneusde jeneverbessen en laurierblaadjes toe. giet de port erbij ,breng aan de kook en laat vervolgens op een laag vuur pruttelen tot de saus tot de helft is ingekookt. roer de warme kippenbouillon( van tablet) erdoor en laat nog een minuut of 10 pruttelen. roer een ruime eetlepel maizena met een beetje water tot een papje en roer dit door de saus, zodat ie wat dikker wordt. evt iets meer maizena kan. giet de suas door een vergiet over in een andere pan. roer er 10 eetlepels cranberriesaus door. vis de lamskoteletjes uit de marinade. dep ze wat droog. en bak ze in olijfolie of grilleer ze. een min of 3 aan elke kant. ze moeten wat rose blijven. dien op met cranberriesaus. Serveertips: lekker met aardappelpuree en spruitjes. de rest van de cranberriesaus kun je met kip opmaken. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712802,Kalorio