Balkenbrij 'karboet'

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm vers spek (zonder zwoerd) 150 ml vleesbouillon 750 gm varkensgehakt 1/2 liter varkensbloed 300 gm boekweitmeel 5 gm witte peper 5 gm kruidnagelen 5 gm nootmuskaat 5 gm foelie 1 zout 1 boter Materialen: Kookpan (7 liter) Spatel Broodvorm Litermaat Bakpan Plastic Folie Handelingen: 1 Spek in dobbelsteentjes snijden (0,5 cm) 2 Spek, bouillon, gehakt, bloed en kruiden samen aan de kook brengen. 3 Boekweitmeel beetje voor beetje toevoegen. (wel voordurend roeren, oppassen voor klontjes) 4 Flink door laten koken, ploffen. (blijven roeren met spatel) 5 Op smaak brengen met zout. 6 Broodvorm bekleden met plastic folie. 7 De massa in de vorm storten en boven kant glad strijken. 8 Laten afkoelen en koel wegzetten (24 uur) 9 Storten, plakken snijden en aan beide zijden in hete boter bakken (Ruim 1 cm dik; krokant) Serveren met roggebrood. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

4.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712607,Kalorio

Balkenbrij 'karboet' is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Brabantse Balkenbrij
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkenbrij
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkenbrij
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkenbrij
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept