750 gm runderlappen 2 uien 1 rode peper 40 gm boter of margarine 1 zout 1 versgemalen peper 2 theelepel(s) paprika-poeder pikant 1 theelepel(s) gemberpoeder 1/2 theelepel(s) gemalen komijn (djinten) 1 theelepel(s) kaneelpoeder 1/2 zakje saffraandraadjes (silvo) 1 courgette 500 gm pompoen (ah biologisch) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g) 10 zwarte olijven zonder pit Bereiden: Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 1,5 uur zachtjes stoven. Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen olijven in plakjes snijden. Vleesmengsel overdoen in schaal en bestrooien met olijven en rest van koriander. Lekker met stokbrood.Voorbereiding : ca. 10 minuten Bereiden: ca. 2 uur Prijs p.p: ca fl. 6,00 Bevat per eenpersoonsportie: 375 kilocalorie‰n eiwit 45 g vet 15 g koolhydraten 14 g wijncategorie 7: Welmoed Winery Pinotage/Merlot Recipe by Allerhande, november 2000 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2