1 kg mignongebraad 100 gm boter 750 gm bladerdeeg 750 gm schorseneren 1 citroen 1 ei ----VOOR DE SAUS---- 4 uien 1 lookteentje 1 koffielepel mosterd 500 gm tomaten 50 gm suiker 1 vers gemalen peper 1 zout 1 snuifje kaneelpoeder 1/4 liter rode wijn 1 nootje bloemboter ----VOOR HET BEIGNETBESLAG---- 300 gm zelfrijzende bloem 2 eieren 2 eetlepel(s) plantaardige olie 1 eetlepel(s) rode wijn Bak het vlees 30 min. goudbruin in de hete boter, kruid met peper en zout, neem uit de pan en dep goed droog. Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige plak van 1/2 cm dikte en wikkel daarin het vlees. Leg het op een beboterde bakplaat met de vouwrand naar onder. Versier bovenop met wat deegresten en bestrijk met losgeklopt ei. Laat in de op 220°C voorverhitte oven ongeveer 20 min. bakken tot het deeg krokant en goudbruin is. Fruit in het braadvet van het vlees de gesnipperde ui en knoflook aan. Voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe, overgiet met rode wijn, kruid met peper, zout, kaneel, mosterd en suiker en laat 10 min. sudderen. Laat indikken met de bloemboter. Kook de geschilde en in stukken van 5 cm gesneden schorseneren beetgaar in kokend gezouten water met citroen. Laat uitlekken. Bereid het beignetbeslag, dompel daarin de schorseneren en frituur ze goudbruin. Serveer bij het vlees en de saus. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
2
0.0
4.2002 :Fingerprint : 26450888,459712814,Kalorio
Mignongebraad in deegkorst met zoetzure saus is een recept van De Virtuele Keuken