1 kg mignongebraad 100 gm boter 1 vers gemalen peper 1 zout 1 muskaatnoot 1 flesje witbier (hoegaarden, denter; gems of brugs tarwebier) 2 eetlepel(s) rodebessen-gelei 50 gm rozijntjes 6 jonagold-appelen 1 verse muntblaadjes Laat het gebraad in de hete boter aan alle kanten in ongeveer 15 min. kleuren. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Overgiet met bier, roer de bessen-gelei erdoor en voeg de rozijntjes en de geschilde en in vieren gesneden appelen toe. Laat nog ongeveer 40 min. bakken in de op 200 g C voorverhitte oven en bedruip nu en dan met wat saus. Neem het vlees uit de pan, snij het in plakken, verdeel over de warme bor- den en overgiet met de saus. Gameer met vers gehakte munt en serveer met kroketten of aardappelnootjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2