500 gm mager varkensvlees (bijvoorbeeld f; ricandeau) 4 eetlepel(s) sojasaus 2 eetlepel(s) droge sherry 1 ui 1 teentje knoflook 150 gm tauge 1 eetlepel(s) plantaardige olie 2 theelepel(s) donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel(s) gemberpoeder 1 eetlepel(s) aardappelmeel 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: met marineren ruim l uurVoorbereiding stijd: circa 20 minuten, 5 minuten in uitgeschakelde magnetron Snijd het vlees in dunne reepjes. Vermeng deze met de sojasaus en de sherry en laat het vlees afgedekt een uurtje marineren. Pel de ui en het knoflook, snipper de ui fijn en pers het knoflook uit. Was de taug‚ in een zeef onder koud stromend water en laat hem uitlekken. Verwarm de olie in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud onafgedekt circa l minuut op de hoogste stand tot de olie heet is. Schep de ui en het knoflook erdoor en verwarm ze onafgedekt 3-4 minuten op de hoogste stand tot de ui glazig is. Schep het vlees met de marinade, het gemberpoeder, de suiker en l deciliter water erdoor en verwarm alles afgedekt 10-12 minuten op 70% van het vermogen tot het vlees net gaar is. Schep het gerecht tussendoor tweemaal om. Roer het aardappelmeel met water tot een glad papje en schep het papje met de taug‚ en zout en peper naar smaak door het gerecht. Verwarm het afgedekt 2 minuten op 70% van het vermogen tot het vocht gebonden en de taug‚ warm is. Laat het gerecht 5 minuten afgedekt staan alvorens het te serveren. Geef er gekookte rijst bij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2