1 zakje verse italiaanse kruiden (20; g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 4 teentjes knoflook 4 ossenhaasjes 3 eetlepel(s) olie 1 (versgemalen) zwarte peper 2 eetlepel(s) boter 1 (zee)zoutVoorbereiding : Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken. Kruidenmengsel in diep bord strooien. Ossenhaasjesdun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Bereiden: Vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten. Ossenhaasjes in ca. 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé bakken, Vlees bestrooien met zout en op vier warme bordenleggen. Serveren met gekarameliseerde witlof (zie blz. 35) en aardappelgratin.Voorbereiding ca. 10 minuten Wachttijd ca. 15 minuten Bereiden ca. 5 minuten Prijs p,p, €