Pate voor de picknick

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 500 gm kalfslever 2 eetlepel(s) groene peperkorrels (uiteen potje; of blikje) 500 gm kalfsgehakt 500 gm rundergehakt 1 eetlepel(s) provencaalse kruiden 2 tenen knoflook 2 theelepel(s) zout 1 deciliter rode wijn 200 gm ontbijtspek (dungesneden) 3 laurierbladen
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 190øC. Snipper de gepelde uien. Maal de lever fijn met behulp van de foodprocessor of gehaktmolen. Doe de peperkorrels in een theezeefje en spoel ze af. Meng het kalfsgehakt, het rundergehakt, de lever, Provencaalse kruiden, gesnipperde uien, peperkorrels en knoflook uit de knijper, het zout en de rode wijn goed door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met natgemaakte handen. Bereiden: Bedek de bodem en zijkanten van een cakevorm of patepot met lapjes spek. Vul de vorm met het gehaktmengsel en druk het goed aan. Bedek de bovenkant met spek en leg de drie laurierbladen erop. Dek de vorm toe met een deksel of een stuk aluminiumfolie waarin met een vork een paar gaatjes zijn geprikt. Laat de pate in de oven in ongeveer l uur en 30 minuten gaar worden. Prik met een satepen in het vlees om te controleren of het gaar is. Leg een plankje met een gewicht (bijvoorbeeld een vol conservenblik) op de pate. Laat de pate afkoelen. Verwijder het gewicht. Zet de afgedekte pate nog een nacht in de koelkast om op smaak te komen.
Voorbereiding
stijd: circa 25 minuten, baktijd circa 1,5 uur. Voedingswaarde per plak: eiwit 30 g, vet 24 g, koolhydraten 2 g, kcal (kj) 344 (1445). Tip Gebruik 500 gram kippenlever in plaats van kalfslever. Wijnadvies Vier heerlijke zomergerechten die om een op-en-top zomerse wijn vragen, liefst een goed koel geschonken ros‚: de Cepage Cabernet Rose verfrist hier bij uitstek (9-11"C). Recipe by Boodschappen, mei 2001 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

2

5.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712829,Kalorio

Pate voor de picknick is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse cakejes
Snack
Bekijk recept
Vera de vlinder
Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentevlinder
35 min
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept