300 gm rijst 1 krop thak chai (albert heijn) 400 gm hamlappen 2 eetlepel(s) vloeibare tamarinde 3 eetlepel(s) zoete ketjap 1 eetlepel(s) zoute ketjap 2 theelepel(s) ketoembar (koriander) 1 theelepel(s) djinten (komijn) 1 theelepel(s) sambal (manis) 1 theelepel(s) suiker 3 tenen knoflook uit de knijper 1 zout 1 peper 1 aji-no-moto 1 bouillonblokje 1 gesnipperde ui 2 eetlepel(s) olie 1 universeel bindmiddel Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking Snij het vlees in klein blokjes. Doe de 1 eetl olie in de pan. fruit de heflt van de gesnipperd ui en 2 tenen knoflook uit de knijper. Als de uiten glazig zijn ketoembar, djinten en sambal toevoegen. Even doorroeren. Direct daarna vlees toevoegen. Dit af en toe roerend bruin bakken (hoeft niet helemaal gaar). zoete en zoute ketjap , tamarinde, aji-no-moto, suiker, zout en peper toevoegen. Half kopje water toevoegen en een bindmiddel toevoegen. Nog even laten sudderen tot de gewenste dikte bereikt is.. Thak chai: Snij de groente (inclusief stelen) in dunne reepjes. Was de groente. Doe 1 eetlepel olie in de pan. Fruit de ander helft van de gesnipperde ui en 1 teen knoflook en verkruimelde bouillonblok. Voeg de thak chai toe en roerbakken op hoog vuur (ca. 2 minuten). Ik heb dit gisteren gemaakt en het was echt heerlijk. Vooral de groente is echt apart. Wil je dit voor 4 personen klaarmaken dan adviseer ik 2 kroppen thak chai te nemen. de groente slinkt wel. Recipe by eetlepel(s).O. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :