1 eetlepel(s) olie 2 theelepel(s) verse rozemarijn 2 theelepel(s) verse basilicumblaadjes gehakt 460 gm prei in stukjes van 2,5 cm 460 gm mager lamsvlees (van debout), in; kleine stukjesvan 2,5 cm 400 gm tomaten uit blik 1 theelepel(s) aalbessengelei 1 eetlepel(s) gehakte munt 1 zout 1 peper 1 verse munt voor de garnering 1. Een wok (watjang) verhitten en de olie erin doen. Rozemarijn, basilicum en prei hierin 3 minuten zachtjes roerbakken. Het mengsel uit de wok scheppen en het vuur hoger zetten.
2. Het vlees in de wok doen en roerbakken tot het bruin is.
3. Het preimengsel bij het vlees in de wok doen. De -niet uitgelekte- tomaten, aalbessengelei, munt en zout en peper naar smaak toevoegen.
4. Alles afgedekt 20 minuten zachtjes verhitten, indien nodig wat water toevoegen. Het gerecht garneren met verse munt en heet serveren. TIJD: voorbereiding ongeveer 10 minuten, bereiding ongeveer 30 minuten. VOORBEREIDING: als er geen verse basilicumblaadjes en rozemarijn verkrijgbaar zijn, neem dan gedroogde kruiden, maar gebruik de helft van de hoeveelheden want de smaak is sterker. VARIATIE: als u gekookt lamsvlees gebruikt, moet u de bereiding hieraan aanpassen. 230 kilocalorieen per persoon. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2