300 gm uien 50 gm boter 25 gm mager rookspek van 1 stuk 1 kg runderlappen 1 bloem 3 eetlepel(s) witte-wijnazijn 1/4 liter lichte bouillon 1/4 liter koffieroom 1/2 bouillonblokjeVoorbereiding stijd: circa 30 minutenVoorbereiding stijd: 48 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron Snipper de ui en doe hem in een magnetronschaal met niet te lage rand en ruim genoeg om er vervolgens ook het rundvlees in te leggen. Voeg de boter toe en zet de schaal met het deksel erop 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Denk eraan de uien twee keer te roeren. Snijd intussen het spek in heel kleine stukjes. Maak met een puntig mes diepe inkepingen in het rundvlees en stop er het spek in. Wentel het vlees door de bloem. Leg het, als de 5 minuten om zijn, op de uien en besprenkel het met de azijn. Zet het 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand en vergeet niet het op de helft van de bereidingstijd te keren. Voeg tot slot de bouillon, de room en het halve, verkruimelde bouillonblokje toe. Verdeel de ingredi‰nten goed over de schaal, leg het deksel op de schaal en zet haar 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand en dan nog 30 minuten op 50% van het vermogen. Keer het vlees zo nu en dan en draai ook de schaal, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Laat het vlees na afloop nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron rusten, snijd het in plakken, leg die op een serveerschaal, schenk er wat van het stoofvocht over en" dien het op. Dit heerlijke gerecht komt niet uit Amerika, maar is een specialiteit uit een klein plaatsje in de Italiaanse provincie Brianza, dat bekend staat onder de naam California. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :