1 rundertong (1 1/4 kg, ongezouten) 2 uien 1 zout en peper 1 laurierblaadje 1 wortel 150 gm selderij 60 gm reuzel 1 eetlepel(s) brandewijn 1 eetlepel(s) tomatenpuree 250 ml runderbouillon 750 ml rode wijn 3 eetlepel(s) bloem Leg de rundertong in heet water. Snijd 1 ui in ringen en voeg hem met de laurier bij de tong doe er zout en peper naar smaak bij en laat het geheel ca 45 min koken. Spoel de tong direct af met koud water en haal het vel eraf. Hak de andere ui fijn. Schrap en was de wortel en selderij en snijd ze in blokjes. Laat de reuzel smelten en laat de ossentong daarin rondom dicht schroeien. Voeg de groente toe en bak deze mee. Blus het geheel met brandewijn af. Meng de tomatenpuree erdoor en laat deze kort meesmoren. Doe alles in een hoge pan, giet er bouillon en rode wijn bij en voeg nog wat zout toe. Laat de tong in een gesloten pan ca. 2 uur stoven en keer hem twee keer om. Neem de tong uit de pan en zet hem warm weg. Kook de saus in en breng hem nogmaals met zout en peper op smaak. Vermeng de bloem met 5 el koud water en bind de saus daarmee. Snijd de tong in schijfjes en serveer hem met de groente en aardappel puree. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
3.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712846,Kalorio
Rundertong in rode-wijnsaus met groenten is een recept van De Virtuele Keuken