Sateh babi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm hamlappen 4 eetlepel(s) ketjap manis 1 1/2 theelepel(s) sambal oelek of sambal trassi 1 theelepel(s) uienpoeder 1 theelepel(s) knoflookpoeder 1 theelepel(s) ketoembar 1/2 theelepel(s) djahe 1/2 theelepel(s) djintan 1/2 theelepel(s) laos 1/2 theelepel(s) serehpoeder 1/2 theelepel(s) koenjit 1 theelepel(s) javaanse of bruine basterdsuiker 3 eetlepel(s) (arachide)olie 1 bamboe satehstokjes Leg de stokjes minstens een uur in water. Snijd het vlees in blokjes van 1 1/2 cm. Meng in een kom ketjap met sambal, uien- en knoflookpoeder, ketoembar, djahe, djintan, laos, serehpoeder, koenjit en suiker. Leg het vlees erbij en schep alles enkele malen goed om. Laat het vlees gedurende 30 minuten (langer mag ook) marineren. Steek de blokjes vlees aan de stokjes. Roer de olie door de achtergebleven marinade. Bestrijk de satehs ermee. Rooster de sateh 7 tot 9 minuten boven de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze nog een paar maal met het marinade-oliemengsel. Geef er pindasaus of (bij voorkeur) ketjapsaus bij. Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

25.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712851,Kalorio

Sateh babi is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi ketjap met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi pangang express
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sateh Van Varkenshaas Of Kipfilet
10-20 min -
Bekijk recept
Sateh Lilit: Sate Van Vis En Garnalen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Sateh Empol Ayam (Indonesie)
20-30 min -
Bekijk recept
Oud En Nieuw: Mini-sateh Van Lamsvlees
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept