500 gm hamlappen 4 eetlepel(s) ketjap manis 1 1/2 theelepel(s) sambal oelek of sambal trassi 1 theelepel(s) uienpoeder 1 theelepel(s) knoflookpoeder 1 theelepel(s) ketoembar 1/2 theelepel(s) djahe 1/2 theelepel(s) djintan 1/2 theelepel(s) laos 1/2 theelepel(s) serehpoeder 1/2 theelepel(s) koenjit 1 theelepel(s) javaanse of bruine basterdsuiker 3 eetlepel(s) (arachide)olie 1 bamboe satehstokjes Leg de stokjes minstens een uur in water. Snijd het vlees in blokjes van 1 1/2 cm. Meng in een kom ketjap met sambal, uien- en knoflookpoeder, ketoembar, djahe, djintan, laos, serehpoeder, koenjit en suiker. Leg het vlees erbij en schep alles enkele malen goed om. Laat het vlees gedurende 30 minuten (langer mag ook) marineren. Steek de blokjes vlees aan de stokjes. Roer de olie door de achtergebleven marinade. Bestrijk de satehs ermee. Rooster de sateh 7 tot 9 minuten boven de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze nog een paar maal met het marinade-oliemengsel. Geef er pindasaus of (bij voorkeur) ketjapsaus bij. Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :