500 gm magere runderlappen 2 uien 2 grote winterwortels 1/2 struik bleekselderij 2 theelepel(s) paprikapoeder 1 eetlepel(s) olijfolie 300 ml gezeefde tomaten 200 ml rode wijn 1 vleesbouillontablet 1 laurierblaadje 1 theelepel(s) tijm 10 zwarte olijven zonder pit 1 peper, zout 2 teentjes knoflook 2 takjes peterselieVoorbereiding swijze: Spoel de römertopf af en zet deze 15 minuten onder water (zie gebruiksaanwijzing). Snij het rundvlees in grote stukken. Pel de ui en snij in stukken. Schrap de wortels en snij in plakken. Maak de bleekselderij schoon en snij in stukken. Bestrooi het vlees met paprikapoeder. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin al omscheppend goed bruin met de geperste knoflook. Schep de groenten in de römertopf. Voeg de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillontablet, laurierblaadje, tijm en 2,5 dl water toe. Voeg het vlees toe. Zet de römertopf afgesloten in de oven en stel de oven in op 250 °C en laat het vlees in ongeveer 2,5 uur gaar sudderen (af en toe even doorroeren). Verwijder het laurierblaadje. Snij de olijven in plakjes en voeg aan het vlees toe. Breng op smaak met peper en zout. Knip de peterselie fijn en strooi deze voor het opdienen over de saus. Lekker met gekookte rijst. Serveertips: 280 kcal p p 31 g eiwit 8 g vet,waarvan 2 g verzadeigd vet 12 g koolhydraten Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1