1 1/2 kg kardoen 400 gm lams- of schapevlees in blokjes va; n 2 cm 3 eetlepel(s) plantaardige olie 1 teentje knoflook 1 theelepel(s) gemberpoeder 1 theelepel(s) geelwortel (koenjit) of saffraan 1/2 theelepel(s) zout 1 eetlepel(s) azijn 1 theelepel(s) bloem 100 gm kikkererwten die een nacht geweekt; hebben 1 kopje water ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02 Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snij de ribben van de kardoen los, verwijder het bladgroen en schrap alle vezeltjes en bladresten van de ribben. Snij de ribben in stukken van 5 cm en leg ze in ruim water met de azijn (tegen het verkleuren). Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime braadpan op matig hoog vuur. Doe het vlees, de knoflook, gemberpoeder, geelwortel of saffraan en de kikkererwten erbij. Bak alles 10 min. (regelmatig omscheppen). Doe het water erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Haal de kardoen uit het water en doe bij het vlees. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 60 min. zachtjes koken. Meng de bloem met wat water, voeg dit bij het gerecht en schep voorzichtig om. Laat nog 5 min. zachtjes koken totdat de saus gebonden is. Serveren op een platte schaal in het kookvocht met een eenvoudige couscous of gekookte aardappelen. 380 kcal per persoon voorbereiding : 20 min., bereidingstijd : 85 min. bron : Exotisch koken : Recepten uit De Antillen, China, Indonesië, Marokko, Suriname en Turkije :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0